Onderwijsminister Adhin installeert Programma Coördinatie Unit op Minov

Minister van Onderwijs & Volksontwikkeling, Ir. Ashwin Adhin, heeft bijkans een maand terug een Programma Coördinatie Unit(PCU) op het ministerie geïnstalleerd. Dit was noodzakelijk met het oog op de reorganisatie binnen het ministerie met de nadruk op het projectmatig benaderen van en uitvoeren van veranderingen, c.q. vernieuwingen binnen het onderwijs. De PCU beschikt over de nodige specialistische kennis en zal zorgdragen voor de coördinatie en monitoring van alle projecten binnen het ministerie.
Het gaat vooralsnog om de volgende vernieuwingen en of projecten:
– De Basic Education Improvement Program( 2nd BEIP) belast met de uitvoering van de vernieuwing van het basisonderwijs
– Vernieuwing en herstructurering van het Lager Beroepsonderwijs(LBO)
– Herstructurering en vernieuwing van het IMEAO
– Het Programma Effectievere Scholen Suriname(Progress); een samenwerkingsprogramma tussen het Minov en de Vlaamse Vereniging voor Ontwikkelingssamenwerking en technische Bijstand (VVOB) met het oogmerk om een effectiever en kindvriendelijk onderwijs in Suriname te creëren.
De vernieuwingstrajecten worden onverkort voortgezet, benadrukt minister Adhin. Ondertussen is de staf van de PCU geïntroduceerd aan de verschillende commissies en units die belast zijn met de vernieuwingstrajecten. Daarna zijn er diverse vergaderingen geweest waarin de werkwijze van het projectmatig werken werd uitgelegd. Om de PCU de ruimte te bieden de vernieuwingen verder projectmatig in goede banen te leiden, was het nodig om de bestaande commissies te ontbinden. In overleg met de relevante actoren, waaronder de gewezen commissieleden, wordt gewerkt aan het formeren van een nieuwe structuur.
Tegelijkertijd wordt gewerkt aan het oplossen van de knelpunten die zijn aangedragen door diverse actoren. Minister Adhin vindt dat de vernieuwingstrajecten geen stagnatie moeten ondervinden. Het projectmatig sturen van de processen en de volledige betrokkenheid vanuit het ministerie moeten uiteindelijk leiden tot een hoger rendement.

error: Kopiëren mag niet!