Lijk Florencio Arga geborgen, zoektocht naar Wirokromo hervat

FrontfotoHet lijk van Florencio Arga is gisteravond rond 22.00 uur geborgen door duikers. Het ontzield lichaam was aangevallen door pirengs. Gpk Orlando Changoer van Para had de familie al voorbereid hierop. In eerste instantie werd ook het lijk van Veroushka Wirokromo gelokaliseerd, maar voordat de duikers dit konden bergen, had de sterke stroming het lichaam verder gevoerd. Tot 02.00 uur in de ochtend werd er nog gezocht, waarna de zoekactie werd gestaakt. Vanmorgen rond 07.00 uur is de politie weer begonnen met zoeken.
De leerlingen Veroushka Wirokromo (11) en Florencio Arga (11) van de OS Lust & Rust te Commewijne, zijn gisteren rond twaalf uur overdag, tijdens een schoolreis verdronken in het recreatieoord Leguana Park in het district Para. Dagblad Suriname sprak met de waarnemend gewestelijke politiecommandant Orlando Changoer van Para. Hij bevestigt dit geval. Volgens de waarnemende GPK waren 46 leerlingen mee naar het oord onder begeleiding van 4 leerkrachten en 2 ouders. Op een bepaald moment viel het op dat 3 kinderen spartelden in het water. Er werd meteen actie ondernomen.
De 2 slachtoffers zijn vrijwel gelijk in het water verdwenen. Het vermoeden bestaat dat de kinderen ver van de kade waren. Als gevolg van de sterke stroming in de Surinamerivier zijn ze meegesleurd naar de diepte. Changoer zegt dat er geen ‘life guards’ op het oord aanwezig waren. De beheerder wordt voor verhoor opgeroepen en er zullen nodige sancties worden opgelegd. De politie gaat onderzoeken of dit oord wel voldeed aan de regels.
Intussen heeft dc Jerry Miranda van Para het oord gesloten voor het publiek. Eerder in het jaar had de dc met alle oorden van het district het gehad over de veiligheid op de oorden, in het bijzonder de aanwezigheid life guards. De leiding van Leguana Park was erbij tijdens deze meetings.
Leerlingen en leerkrachten van de OS Lust & Rust verheugden zich al enkele dagen op dit uitstapje. Een leerkracht schreef zelfs op haar facebookpage het volgende op de dag van het uitstapje: “t hele schooljaar hard gewerkt, vandaag kan ik flink genieten met me leerlingen en collega`s. Leguana Park here we come.”
Saskia Bandhan
 

error: Kopiëren mag niet!