Verdachte verwijt familie slachtoffer van voodoo-praktijken

Rechter Iwan Rasoelbaks van de Krijgsraad stelde de zaak van Paul B. gisteren uit naar 12 augustus. Dit wegens afwezigheid van de belangrijkste getuige M. De militair Paul wordt ervan verdacht zijn vriendin door middel van mishandeling om het leven te hebben gebracht. Hij was eerder, in 2006, ook al opgesloten wegens mishandeling. Toen kreeg hij een straf opgelegd van 11 maanden, waarvan 9 maanden voorwaardelijk met aftrek.
De verdachte krijgt juridische bijstand van mr. Libretto.
De getuige die op de zitting van 22 juli 2013 aanwezig was, is de broer van het slachtoffer, Gildo J. Hij zei dat hij bij zijn zus, het latere slachtoffer Patsy, woonde. De getuige vertelde aan de Krijgsraad dat zijn zusje altijd erover sprak dat haar man haar mishandelde. ‘Dus zei ik haar om hem te laten of naar Stichting Stop geweld tegen Vrouwen te gaan.’ Ook zei de getuige dat er nooit in familieverband  is gesproken over het probleem. De getuige zei dat telkens wanneer Patsy de verdachte liet opsluiten, zij weer ervoor pleitte om hem eruit te krijgen. Dus hij wilde zich niet meer met de zaak bemoeien.
De Krijgsraad hield de getuige voor dat de letsels op het lichaam van Patsy een vreemde vorm hadden. Het leek alsof iemand heel hard en herhaaldelijk op die ene plek had geslagen. Ook zei de Krijgsraad dat de plekken waar er bloeduitstortingen waren, het niet pijn deed en niet opgezwollen waren. De verdachte beweerde daarop dat het om hekserij gaat. Hij zei dat de slagen, de bloeduitstorting en de wonden niet door hem waren bezorgd. Hij gaf wel toe dat hij zijn vrouw af en toe een mep gaf. Op 28 mei 2013 werd hij gedetacheerd naar Kumaka en keerde 15 juni terug om te horen dat zijn vriendin in nood is.
De zus van het slachtoffer zei dat het lichaam van haar zus helemaal gaaf was op de middag waarop zij stierf. Ze had geen vlekken op haar lichaam. De broer van het slachtoffer zei dat de verdachte zijn zusje tot de dood heeft mishandeld. De verdachte op zijn beurt gaf aan dat de familie van het slachtoffer zich met voodoo-praktijken bezighielden en dat zij daardoor kwam te overlijden.
De Krijgsraad stelde de zaak uit voor getuigenverhoor tot 12 augustus 2013.

error: Kopiëren mag niet!