Girjasing: ‘Regering moet dijk Belwaarde ook bouwen’

Girjasing ‘De regering moet ook de dijk te Belwaarde bouwen, omdat de middelen hiervoor al waren gereserveerd.’ Woorden van VHP-parlementariër Sheilendra Girjasing. Het ministerie van Openbare Werken heeft ruim een week terug het startsein gegeven om de dijk te Alkmaar te bouwen en naar aanleiding hiervan zegt Girjasing dat ook de dijk te Belwaarde moet komen. Hij zegt dat de regering Venetiaan-Sardjoe reeds een bedrag van Euro 55 miljoen had gereserveerd voor het dijkenproject te Commewijne en te Coronie. Terwijl de dijk in Coronie probleemloos is gebouwd, zijn er stagnaties ontstaan in Commewijne.
Ex-minister van Openbare Werken Ramon Abrahams heeft uit de resterende middelen voor het dijkenproject van Commewijne, dat goed was voor een bedrag van Euro 30 miljoen, uiteindelijk Euro 6 miljoen weggehaald om de Waterkant te rehabiliteren. De dijk te Alkmaar kost ruim Euro 7 miljoen Euro. Een klein rekensommetje wijst uit dat er nog ruim Euro 17 miljoen over moet zijn om de dijk te Belwaarde te kunnen bouwen. ‘De vorige regering heeft deze middelen al gereserveerd en op een rekening van de Centrale Bank van Suriname gestort, echter heeft deze regering het geld opgemerkt en nu zijn alle middelen verdwenen. Vanaf die dag is het roven in Suriname begonnen’, zegt Girjasing verontwaardigd. Hij zegt dat de regering veel tamtam maakt met een project dat reeds door de vorige regering is gepland en waarvoor de middelen reeds waren gereserveerd.
‘Het enige wat deze regering moest doen, is uitvoeren. En dan komen ze doen alsof het hun project is en zwaaien ze met NDP-vlaggen’, aldus Girjasing. Hij zegt dat bij het startsein van de bouw van de dijk te Alkmaar parlementariërs van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt om deze regering de credits te geven van het project en regering Bouterse-Ameerali op te hemelen. ‘Echter is dit niets anders dan toneel. Het project is van de vorige regering. De dijk van Alkmaar moest komen en is gekomen. Nu moet de regering ook ervoor zorgen dat die te Belwaarde komt. De president heeft dat al gezegd en het moet dus ook zo gebeuren’, meent Girjasing.
Volgens Girjasing heeft de regering tot nu toe geen enkel project uitgevoerd dat van haar zelf is. Er zijn alleen naamborden onthuld, terwijl projecten niet eens zijn gekomen. ‘Kijk maar naar het ziekenhuis van Wanica. Daar is er een naambord onthuld met veel tamtam en toneel op dorpsniveau, maar waar is het ziekenhuis? Ook in Commewijne is er met veel tamtam een suikerplantage aangekondigd met een naambord erbij. Waar is die plantage?’, vraagt Girjasing zich af. Hij zegt dat de regering moet ophouden met wat hij noemt toneelspelletjes. Doordat er ondeskundigen op posten zijn geplaatst, gaat volgens Girjasing heel veel mis met projecten. Hij zegt dat er veel wordt gerommeld met middelen, terwijl projecten niet eens worden uitgevoerd.
 

error: Kopiëren mag niet!