Tamsiran niet blij met suppletoire begroting OW

PL-parlementariër Ronny Tamsiran is niet blij met de suppletoire begroting die minister Rabin Parmessar van Openbare Werken van plan is in te dienen in DNA. Om alsnog projecten uit te voeren voor het dienstjaar 2013 heeft de minister een bedrag van ruim SRD 300 miljoen nodig. Tamsiran zegt dat hij zich wel kan voorstellen dat het ministerie meer geld nodig heeft, echter vindt hij dat er eerst onderzocht moet worden wat er met de middelen is gebeurd die reeds waren begroot voor 2013. ‘We hebben een begroting in het parlement goedgekeurd. Als er nu behoefte is aan een suppletoire begroting, moet eerst een discussie op gang komen in DNA. We willen weten wat er is gebeurd met de middelen die waren begroot. Als er gevraagd wordt om onze medewerking, moet eerst hierop antwoord worden gegeven. Wij willen letten op alle centjes en we willen de zekerheid dat de middelen ook nuttig worden gebruikt. Ik kan wel zeggen dat ik niet blij ben met de suppletoire begroting. Als er mensen zijn geweest die met geld hebben gesmeten dan moeten ze opgepakt worden’, aldus de ondervoorzitter van de PL.
OW-minister Rabin Parmessar zegt juist dat de suppletoire begroting niet als een verrassing moet worden gezien. ‘De financiële situatie is dat ik weinig ruimte heb om een aantal hoognodige zaken te doen, maar de suppletoire begroting moet niet als een verrassing komen, omdat tijdens de begrotingsbehandeling OW al had aangehaald dat de middelen niet voldoende waren. We hadden toen een understanding van ‘laten we beginnen en gedurende het jaar zullen we verder bekijken’. Er was een understanding’, zei Parmessar in een gesprek met Dagblad Suriname.
De bewindsman zegt dat er rekening moet worden gehouden met het feit dat infrastructurele werken dure projecten zijn. Enkele goede projecten van ex-minister Ramon Abrahams zijn volgens Parmessar de rehabilitatie van Waterkant en enkele bruggen. ‘Dat zijn toch enkele tastbare en zichtbare projecten.’. De NDP’er weet niet of de middelen van de begroting door de ex-minister goed zijn gebruikt of verkwanseld. ‘Wie ben ik om dat te beoordelen? Ik ben nog niet eraan toegekomen om dit te beoordelen en een uitspraak hierover te doen. Ik wil mijn tijd en energie stoppen in projecten. Ik wil niet in het verleden leven, terwijl de huidige situatie frontaal en prompt voor ons staat’, antwoordt de OW-minister.
Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!