Judofederatie met 10 vechters naar US Open

Een delegatie van de Surinaamse Judo Federatie (SJF) neemt volgende week deel aan het US Open Judotoernooi 2013. Dit jaarlijks terugkerend evenement van de Amerikaanse Judo Bond wordt wederom in Fort Lauderdale, de Verenigde Staten van Amerika, georganiseerd. De delegatie van SJF bestaat uit tien vechters en drie coaches. Daarnaast gaan ook een 9-tal begeleiders, bestuurleden en ouders mee. De vechters die zullen afreizen zijn: Savannah Abdoelhafiezkhan, Shannon Foen A Foe, Joshua Fung-Loij, Jair Hahn, Chayenne Schuurman, Tatjana Sommandas, Alwin Ten Yet Foei, Bet Sarafat Timpico, Aidan Wong en Shaquille van Zichem.
De financiën zijn opgebracht door sponsoring en eigen inbreng. Alle vechters zijn geselecteerd op basis van hun prestaties bij eerdere toernooien van dit jaar. Ook is er gelet op de technische en conditionele kwaliteiten tijdens de centrale training welke reeds 3 maanden geleden is gestart. De centrale training is in handen van 4 personen te weten: Shies Madhar, Martin Redjodikromo, Johan Nekrui en Yigal Kopinsky. Alle tien judoka’s zijn afkomstig van judoclub Jigoro Kano.
De delegatie vertrekt in de ochtend van dinsdag 23 juli en is dan op maandag 29 juli terug. De weging is op vrijdag 26 juli. De wedstrijddagen zijn zaterdag 27 juli en zondag 28 juli. Aan dit toernooi nemen landen deel van Noord- en Zuid Amerika, Europa en Zuid-Afrika en het is een hoog aangeschreven toernooi binnen de judokalender van de Pan American Judo Confederation. De laatste training wordt op zaterdag 20 juli afgewerkt in het Jeugdcentrum vanaf 17.00 uur.

error: Kopiëren mag niet!