Vrouw Wangsabesari krijgt SRD 74.000 voor consultancywerk Sport- en Jeugdzaken

oragFlorence Jamin, levenspartner van KTPI-parlementariër Oesman Wangsabesari, heeft onlangs SRD 74.000 getoucheerd voor consultancywerkzaamheden verricht ten behoeve van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken in de periode 1 september 2010 tot en met 31 mei 2012 op sportgebied. Dat komt neer op ruim SRD 3.500 per maand. De rapporten waarin het consultancywerk moet zijn vervat, zouden nergens te vinden zijn. De Onderraad voor Aanbesteding en Gunning (Orag) van de Raad van Ministers (RvM) heeft het voorstel van minister Ismanto Adna van Sport- en Jeugdzaken goedgekeurd op 19 maart 2013. Vicepresident Robert Ameerali, voorzitter van de Orag, maakte de goedkeuring op 21 maart 2013 bekend aan Adna’s ministerie. Gisteren kon Adna niet reageren op wat voor werk Jamin specifiek verricht had voor het ministerie, omdat hij in de DNA zat. Ook maakte de minister kenbaar zulke zaken niet via de telefoon te bespreken, maar liever in een persoonlijk onderhoud. Ex-minister Paul Abena wil over zijn periode als minister op Sport- en Jeugdzaken niets kwijt. ‘Ik geniet vanuit een afstand van de ontwikkelingen op dit ministerie. Ontsla u mij van enig commentaar’, zegt Abena aan Dagblad Suriname.
Oesman Wangsabesari legt aan Dagblad Suriname uit dat zijn vrouw in dienst was genomen door de toenmalige minister van Sport- en Jeugdzaken, Paul Abena. ‘Ze is nooit uitbetaald door Abena voor het geleverde werk tot eind mei 2012. In feite heeft ze gewoon haar geld nu ontvangen voor het werk dat ze toen onder Abena’s leiding verricht heeft’, vertelt Wangsabesari. Volgens de KTPI- parlementariër heeft zijn partner consultancywerk verricht op het gebied van ‘jeugd’. ‘Ze werkte samen met de directeur van Jeugdzaken, John Sandriman’, zegt Wangsabesari verder. In tegenstelling tot wat Wangsabesari beweert, staat op het stuk van de Orag van 21 maart 2013 dat Jamin betaald is voor haar werk op het gebied van ‘sport’.
Volgens Wangsabesari heeft zijn vrouw in Indonesië internationaal sportmanagement gestudeerd, een combinatie van sport en jeugd. In Suriname heeft ze ook de RSA-sportcursus gevolgd. Ze heeft geen consultancybureau, maar werkte als persoonlijke consultant. ‘Nadat Abena vervangen werd als minister, heeft ze ook geen werkzaamheden meer verricht voor het ministerie’, zegt Wangsabesari. Volgens deze politicus zijn er meerdere personen die onder Abena op contractbasis werkten, niet uitbetaald. ‘Die betalingsachterstanden worden nu door minister Adna weggewerkt.’
Ambtenaren van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken zijn woest. ‘Waar zijn al die rapporten die ze geschreven heeft als consultant en wat heeft het ministerie ermee gedaan’, zegt een ambtenaar, die anoniem wil blijven uit vrees voor rancune. ‘Die mevrouw heeft helemaal geen consultancywerk gedaan. Ze wordt gewoon beloond door minister Adna, die ook uit dezelfde partij als haar man komt’, zegt deze ambtenaar. Op het ministerie vraagt men zich af waarom Adna zich niet beijvert om middelen vrij te maken voor de verschillende sportdelegaties die naar het buitenland moeten. ‘Hij belooft geld aan de zwemselectie die naar de CCCAN-wedstrijden naar Costa Rica moest afreizen, maar het geld kon hij ze nooit geven. De zwemdelegatie is intussen niet meer gegaan naar CCCAN. Hoe geloofwaardig kom je dan als minister over wanneer je concrete toezeggingen doet en deze helemaal niet kan nakomen. Voor projecten van het ministerie zelf is er vaak genoeg geen geld om deze uit te voeren. Zo zijn begrotingen van grote evenementen als World Challenge Day en de Inter Guyanse Spelen met honderd duizenden SRD’s ingekort zonder een duidelijk argument hiervoor’, geeft de ambtenaar aan.
Jaswant Gajadien
Hieronder volledig brief Orag:

Vrouw Wangsabesari krijgt SRD 74.000 voor consultancywerk

 
 
 

error: Kopiëren mag niet!