U-14 Futsalselectie in training voor Panamkampioenschappen

De Surinaamse Zaalvoetbal Bond (SZVB) is in mei gestart met het vormen van een U-14 Futsal jongensselectie. Dit ter voorbereiding op het Panamerikaanstoernooi welke van 16 tot 20 oktober gehouden zal worden in Valera, de stad van Trujillo in Venezuela. Dit toernooi biedt tevens de mogelijkheid te kwalificeren voor het U-14 Futsal WK het komend jaar in Colombia. Aan dit Panamerikaans kwalificatietoernooi zullen naast Suriname en Venezuela ook Canada, Curacao en Colombia participeren.
Als coaches van dit team zijn aangesteld Mike Antonius (hoofdcoach) en Furgill Pinas (assistent-coach). Beide heren lopen lang mee in de zaalvoetbalwereld en beschikken over ruime ervaring op het gebied van het begeleiden van jongeren. Yvette Bonapart is de Fysiotherapeut van dit team. Er zijn voorlopig 15 spelers geselecteerd welke nu 2 keer per week in training zijn. Dit zal in de vakantie worden opgevoerd naar 3 tot 4 trainingen per week. Een groot deel van de selectiespelers komt ook uit in de SZVB Futsal Scholencompetitie. Hier hebben het afgelopen jaar 63 teams in verschillende leeftijdsklassen aan deelgenomen.
Naast de voetbalvaardigheden ligt de focus bij deze selectie op een aantal andere gebieden. Zo worden de schoolprestaties van de spelers ook gevolgd. Achterblijvers zullen zich meer op hun school moeten concentreren. Een diëtiste zal de spelers bijbrengen wat voor voeding te gebruiken bij trainingen en op wedstrijddagen en hoe lang van te voren dit moet gebeuren. Daarnaast geeft de fysiotherapeut samen met de teamarts adviezen hoe om te gaan met blessures en zich fysiek voor te bereiden op trainingen en wedstrijden. Ook worden de spelers bijgebracht om te leren “kijken” naar wedstrijden, dus een wedstrijdanalyse te maken.
Op dit moment ligt het zwaartepunt op de trainingen bij de technische oefeningen zoals het aannemen van de bal onder de voet, het achter het standbeen kappen van de bal en het schieten op het doel met beide benen. Hierbij krijgen de spelers begeleiding van de Futsal leermeester bij uitstek – Furgill Pinas.

error: Kopiëren mag niet!