SLM-top acht uitbreiding vloot noodzakelijk

De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) zal binnen zes tot negen maanden een uitbreiding van haar vloot ondergaan. President-commissaris Gerard Brunings zegt dat het gaat om de aanschaf van een Boeing 737-300, in luchtvaartkringen  ook wel de Boeing 733 genoemd. De national carrier heeft al vier van dit type vliegtuigen in haar bezit, waarvan drie zijn ingezet op de regionale routes en een op de Mid-Atlantische route. Brunings vindt de uitbreiding noodzakelijk omdat de SLM succesvol moet kunnen inspelen op verwachte ontwikkelingen op open sky gebied in met name de regio. Op til zijn bilaterale verdragen met landen in de regio, Latijns Amerika, Europa en het Midden-Oosten.
Ook zullen op korte termijn in Caricom-verband multilaterale verbanden worden bekrachtigd waarin open sky- afspraken zijn gemaakt voor de lidlanden. Voor wat de bilaterale verdragen betreft, zegt Brunings dat er reeds afrondende gesprekken gevoerd worden met Chili. De correspondentie met deze partner in de open sky is al in fase van afhandeling. Er worden voorts met Columbia, Frankrijk, Portugal, Santo Domingo, Venezuela, Equatoriaal Guinee en de Verenigde Emiraten, bilaterale gesprekken gevoerd. De SLM-topper licht toe dat Columbia en de Emiraten op eigen verzoek hebben gevraagd voor de bilaterale samenwerking. De SLM heeft al open sky-verdragen met de VS, Haïti en Brazilië. Brunings zegt dat dit een nieuwe uitdaging is voor de national carrier
‘De SLM was voorheen altijd beschermd als bedrijf. Daardoor was uitbreiding niet nodig. Nu pas zijn we bezig met het opzetten van een luchtvaartindustrie en gaat het bedrijf de concurrentiestrijd aan. Er was een mind shift nodig om mee te gaan met deze nieuwe trend in de luchtvaart’, zegt de SLM-baas. Brunings zegt dat vanwege deze nieuwe ontwikkelingen de capaciteit van het bedrijf zal moeten worden opgeschroefd. Onder andere zal de vraag naar hoog opgeleid kader in de luchtvaart toenemen. ‘We zullen waar nodig gespecialiseerd kader, zoals piloten,  cabine- en afhandelingspersoneel, moeten inhuren.’ Brunings voorspelt dat er twee tot vijf duizend banen extra gecreëerd zullen worden in de luchtvaart, als de SLM goed weet in te spelen op deze nieuwe uitdagingen.
 

error: Kopiëren mag niet!