Internationaal jeugdtoernooi in de maak met zuiden Brazilie

1 InternationaalVoor de verschillende nationale selecties is er dit jaar nog, volop voetbal op komst. SVB-penningmeester Waldo Gobardhan onthulde tijdens een persconferentie de internationale toernooien die in het verschiet liggen. Voor de jeugd is er veel in petto.  Met de voetbalbond van Belem do Para is een jaarlijks terugkerend toernooi in de maak voor de jeugdselecties in de U-15, U-17 en U-20 klasse. In feite moest eind juni de voorzitter van de voetbalbond van de Braziliaanse deelstaat Para in Suriname zijn, maar vanwege ziekte verschoof hij deze naar eind juli. Dan zal het toernooi uitgewerkt worden. Volgens Gobardhan ligt het in de bedoeling een vierhoektoernooi te spelen tussen Suriname en selecties uit  Belem, Manaus en Macapa. Deze zijn steden uit het zuiden van Brazilie. Dit toernooi zal dan jaarlijks in de verschillende steden gehouden worden.
Verder is er voor de jeugdselecties van de U-11, U-15 en U-17 in de maand november ook een toernooi op komst. Dan zal Atletico Terapora uit Bonaire in Suriname vertoeven. De verschillende kampioenen in deze klassen zullen dan tegen de jongens van Bonaire spelen. Voor de U-20 damesselectie is er komend week een WK-kwalificatietoernooi op programma in Suriname.
Voor de seniorenselectie zijn er ook toernooien op programma. De Guyana Cup moet binnenkort plaatsvinden in Guyana, dit is een toernooi tussen de landskampioenen van Suriname, Guyana en Frans-Guyana. De semikampioen van het organiserend land doet ook mee. Daarnaast volgt het ABCS-toernooi op Curacao. In feite zou Bonaire organiseren, maar door  een tekort aan financien ziet de voetbalbond aldaar af van de organisatie. Curacao zal dit toernooi nu organiseren. In de plaats van Bonaire zal Cuba of Venezuela gevraagd worden voor deelname.
In verband met 160 jaar Chinese Immigratie is de SVB ook bezig gesprekken te voeren met de Chinese ambassade in Suriname om een voetbaltoernooi te organiseren met de nationale selectie van China. De finalegesprekken moeten eind van de maand plaatsvinden.
 

error: Kopiëren mag niet!