President Bouterse: ‘Vervanging Gilaard in kader reshuffling’

Legerbevelhebber Hedwig Gilaard is ‘slachtoffer’ geworden van het reshufflingsprogramma van president Desi Bouterse. De president bezocht gisteren de Memre Boekoe Kazerne en maakte dit besluit wereldkundig. ‘We hebben voorlopig overste Gilaard vervangen in het kader van de verschuivingen die plaatsvinden binnen de regering. De reshuffling was nodig in landsbelang, in het belang van het militaire korps’, zei de president gisteren. Volgens president Bouterse zal overste Ronni Benschop voor de waarneming van Gilaard zorg dragen.
Dat Gilaard vervangen zou worden, circuleerde al maanden in de samenleving. In maart 2013 had Dagblad Suriname al voorspeld dat Gilaard niet nog een termijn bevelhebber zou blijven, nadat op 1 februari 2014 zijn termijn zou aflopen. Een communicatieprobleem tussen hem en Defensieminister Lamure Latour zou de oorzaak zijn. Latour zelf gaf in de media aan dat het vervangen van de bevelhebber een normale zaak is.
De president maakte van de gelegenheid van zijn bezoek aan de kazerne gisteren ook gebruik om brandende zaken de militairen rakende aan te horen. ‘We zullen de nodige aandacht besteden aan de problemen van de militairen, dit op meer gestructureerde basis. De achterstelling en achterstand binnen de ontwikkeling van het leger is te groot.’

error: Kopiëren mag niet!