Verdachte schuldig bevonden aan twee feiten

De verdachte Kishoorkoemar D. werd op 18 april 2013 aangehouden wegens overtreding van de Wet Verdovende Middelen en voor zware mishandeling. De dader gaf tijdens de zitting zelf aan dat hij in het verleden was aangehouden voor mishandeling en diefstal, maar nooit voor verhandeling van cocaïne. Kishoor verklaarde dat hij op 13 maart iemand op zijn erf zag en dan ineens weer weggaan. Hij dacht dat de man goud of iets dergelijks was gaan bewaren. Kishoor ging daarna achter zijn huis op onderzoek uit en hij vond een pakketje waarin er cocaïne was. Dit zette hij aan de kant. Pas twee dagen daarna besloot de verdachte de cocaïne door het toilet te spoelen. Op 18 april 2013 begaf de verdachte zich in een bar aan de Mariestraat. Op een gegeven moment kwam er een zekere K. aangelopen met een houwer die Kishoor’s vriend bedreigde en hem uitschold. Kishoor probeerde te bemiddelen. Hij maakte op den duur K. de houwer afhandig en begon ermee te zwaaien, maar niet met de bedoeling hem te raken. K. werd ernstige verwondingen aangebracht. De verdachte zei toen dat hij naar huis ging. Rechter Albert Ramnewash gaf gisteren tijdens de behandeling van de zaak aan dat K. ernstig verwond is en naar de chirurg verwezen is geworden.
De politie trof in de woning van de verdachte verpakkingsmateriaal aan, een hoeveelheid ammoniak, een emmer vol met munten, een weegschaal, een groot geldsbedrag in valuta en een groot aantal bolletjes met cocaïne in de septic tank.
De officier van justitie, Koendan Rashri, vroeg aan de verdachte waarom de weegschaal en het verpakkingsmateriaal op tafel waren gezet. De verdachte zei dat de politie de spullen op tafel gelegd had om een foto te maken. Ook zei hij dat hij goud opkoopt en daarom de dingen nodig heeft. Op de vraag waar hij al die munten vandaan heeft, gaf Kishoor als antwoord dat hij die  gespaard heeft. Met de ammoniak zou zijn vrouw de tegels boenen. Er werd afgezien van het verhoor van de getuigen. De officier van justitie vroeg aan de rechter om de in beslag genomen geldsbedragen niet terug te geven. Deze zaak is uitgesteld naar 23 juli 2013.

error: Kopiëren mag niet!