Personeel zorgvervoer ontvangt verlaat salaris

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft de salarissen van de medewerkers van de Dienst Zorgvervoer nu uitbetaald. Ruben Amintani, hoofd Zorgvervoer, bevestigt de overmaking van de gelden. Het personeel heeft kort na de storting van de salarissen de acties opgeheven. De Dienst Zorgvervoer is verantwoordelijk voor het transport van mensen met een beperking en seniore burgers naar scholen en dagverblijven. De chauffeurs en begeleidsters die ervoor zorgen dat de cliënten op een adequate wijze worden vervoerd, hadden het werk neergelegd, daar Sozavo in gebreke bleef de gelden over te maken. Het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) heeft voor de uitbetaling van de salarissen, voor het ministerie van Sozavo zes maanden lang de gelden voorgeschoten. Deze maand stopte men daarmee en zat het personeel van Zorgvervoer zonder salaris. Ruim 100 cliënten van deze dienst werden gedupeerd vanwege deze actie.

error: Kopiëren mag niet!