Man dubbel benadeeld

De 69-jarige A.I. werd op 14 december 2012 aangehouden en gearresteerd door de politie van Geyersvlijt. Hij werd beschuldigd van heling. In november 2012 werd A.I. benaderd door een heer met het verzoek hem wat geld te lenen. De man had wat spullen bij zich die hij achterliet om het later weer op te halen.  Wat A.I. niet wist, was dat het om gestolen goederen ging. Het betrof een rugspuit, laskabel, toolkit met gereedschappen, verlengkabel, grinder en een boormachine. Ongeveer een half uurtje nadat de man vertrok, stormde hij A.I.’s huis binnen om via de achterdeur te ontsnappen.
Even later stopte er een politieauto voor de deur en de agenten stormden het huis binnen. Alles werd overhoop gehaald en binnen een wip en een zucht waren de gereedschappen van A.I. en zijn zoon meegenomen door de politie. Ook zijn lasmachine en zijn bromfiets werden meegenomen en een som geld, welke hem niet toebehoorde. A.I. werd toen gearresteerd en heeft een maand en 17 dagen voor niets in gevangenschap gezeten. Toen er geen strafbare feiten geconstateerd konden worden, werd hij vrijgelaten. De benadeelde gaf ook aan dat in de krant zelfs zijn foto’s gepubliceerd zijn geworden, waarbij zijn naam is genoemd. A.I. zegt dat hem onrecht is aangedaan.
A. I. zei dat hij 38 jaar lang heeft gewerkt en 14 jaar bij Kong Ngie Tong Sang. Nu geniet hij van zijn pensioen. De man vindt het een enorm kwalijke zaak dat de  politie niet eens een buurtonderzoek heeft verricht. De zaak is naar zijn mening oneerlijk verlopen. Hij zou graag zijn spullen terug willen. Vanwege het ontbreken van gereedschappen voor de bouwwerkzaamheden kan hij moeilijk werken. De man is van verdachte nu een slachtoffer geworden. Hij wil graag gerechtigheid en liefst zijn spullen terug, zodat hij zijn normaal leven kan hervatten.

error: Kopiëren mag niet!