Dodelijk bedrijfsongeval met lokale Rosebel contractor

Management van IAMGOLD/ Rosebel Gold Mines N.V. (Rosebel) maakt hierbij het droevige nieuws bekend dat zich hedenmorgen, maandag 8 juli 2013, een dodelijk bedrijfsongeval met een werknemer in dienst van een lokale Rosebel contractor, heeft voorgedaan op de Rosebel concessie in Suriname. Het ongeval vond plaats tijdens ontbossingswerkzaamheden op de Rosebel concessie. Betreffende werknemer was in dienst van een Rosebel-contractor. Bij het ongeval waren er geen andere werknemers betrokken. Rosebel en de Contractor hebben inmiddels de familie van de overledene in kennis gesteld van het ongeval. Rosebel biedt hulp en begeleiding aan familie en directe collega’s van de overledene, alsook aan alle Rosebel werknemers. Het Rosebel Emergency Response Team kwam onmiddellijk na het ongeval in actie en onze interne hulpdiensten begaven zich terstond naar de plaats van het gebeuren. Rosebel stelde ook de relevante overheidsautoriteiten en andere belanghebbenden in kennis van het ongeval. Rosebel is momenteel bezig met een onderzoek naar de feiten en omstandigheden die geleid hebben tot het ongeval. De lokale autoriteiten van Brokopondo zijn in kennis gesteld. Zij zullen een eigen onderzoek uitvoeren om de oorzaak van het ongeval vast te stellen. Management van Rosebel wenst haar medeleven te betuigen aan familie, vrienden en collega’s van de overledene.

error: Kopiëren mag niet!