DA’91 met anticorruptiecampagne op Lelydorp

DA 91 met anticorruptiecampagne op LelydorpOp zaterdag heeft DA’91 haar activiteit ‘Surinamers tegen corruptie’ voortgezet te Lelydorp. Deze activiteit wordt gekarakteriseerd door zogenaamde flash acties, waarbij het team van DA’91 zich begeeft naar de verschillende districten en medestrijders die tegen corruptie zijn, beweegt stickers op te plakken om uiting te geven aan hun eis. Op de sticker staat: ‘STOP CORRUPTIE NU!’ Sinds haar oprichting is DA’91 haar streven integer, openbaarheid , transparantie en voorspelbaarheid van bestuur en harde en effectieve bestrijding van corruptie in al haar vormen. Corruptie is de grootste vijand van vooral de kleine man en vrouw, omdat het hen berooft van ontplooiingskansen en diensten moeilijker bereikbaar of zelfs ontoegankelijk maakt. Dit meldt de partij in een persbericht.
Tijdens de campagne op zaterdag te Lelydorp ondervond de actie massale ondersteuning. Het bleek dat ook de kleine ondernemers veel te lijden hebben van corruptie. Een veel gehoorde klacht was dat verschillende inspectiediensten vanuit de overheid en gezondheidszorg zich schuldig zouden maken aan afpersing in ruil voor het verlenen/verlengen van vergunningen. De Lelydorp’ers gaven aan dat zij bij de volgende verkiezing veel kritischer de kandidaten zullen bekijken en zeker niet zullen stemmen op hen die zich schuldig hebben gemaakt aan corruptie. Zaken waarbij ministers die reeds schuldig waren bevonden aan corruptieve handelingen en ontslagen, nu weer benoemd zijn tot minister zijn onbegrijpelijke en onverteerbare zaken voor de bevolking.
Ook gezagdragers die onverantwoorde bedragen uit de staatskas besteden, zijn zaken waar de gemeenschap zeer ontstemd over is. Bij de volgende verkiezingen zal de stem veel zorgvuldiger worden uitgebracht. De samenleving gaat gebukt onder de steeds zwaarder wordende last van corruptie en zoekt naar methoden om hiermee af te rekenen. DA’91 probeert middels deze campagne samen met alle Surinamers een effectief antwoord en oplossing tot stand te brengen, zodat afgerekend kan worden met corruptie in al haar vormen. In de komende periode zullen deze flash acties uitgebreid worden naar verschillende locaties, verspreid over Suriname. DA’91 wil middels deze acties de bewustwording van en informatie naar de burger verhogen over het slopende en besmettelijke karakter van corruptie en biedt elke burger de gelegenheid de eis voor ‘good governance’ kracht bij te zetten middels het opplakken van de sticker. De boodschap van DA’91 naar elke Surinamer is: ‘Wij zijn niet machteloos! Elke verandering begint met een eerste stap! Ook u kunt corruptie stoppen!’

error: Kopiëren mag niet!