Surinamers in Diaspora gehuldigd in Den Haag

IMAG0176De opening van de 29ste Milan Festival in het Zuiderpark in Den Haag begon met een huldiging van Surinamers in Diaspora. Deze Surinamers die hun blijk van waardering niet in Suriname konden ontvangen hebben deze in een overvolle speciaal ingerichte Diaspora Plaza in het Zuiderpark in ontvangst mogen nemen. In aanwezigheid van onder andere de Haagse Wethouder Karsten Klein, de Surinaamse zaakgelastigde in Nederland, Chantal Doekhi, ambassadeurs van bevriende landen en prominenten in de Surinaamse en Nederlandse samenleving, kregen de markante nakomelingen van de Brits Indische immigranten een oorkonde en werden omhangen met een waardigheidsteken. De Organisatie Hindoe Media in Suriname heeft in het kader van de viering van 140 jaar Hindostaanse immigratie 140 Surinamers onderscheiden waarvan 25 die buiten Suriname wonen en werken. Het initiatief werd volledig geadopteerd en uitgevoerd door Iwan Raghoebarsing, Boyke Rajaram van vvv Himmat en Hemant Lachman van het Milan Festival in samenwerking met Bhagwan Gangaram Panday van de Organisatie Hindoe Media in Suriname
De mensen die aanwezig waren voor ontvangst van hun oorkonde en sjerp zijn:
Eduard Autar
Drs. Amresh Baldewpersad Tewarie
Drs. Radj Bhondoe
Mr. Drs. Sekhar Bissessur
Prof. Dr. Chan Choennie
Soeresh Chotoe
Drs. Doulat Ramlal
Shyam Gangaram Panday
Prof. Dr. Remy Hirasing
Dr. Krishna Khargi
Dr. Chander Mahabier
Prof. Dr. Dewanand Mahadew
Drs. Moti Marhe
Dr. Pranobe Oemrawsingh
Drs. Narin Mohkamsing

error: Kopiëren mag niet!