De Rest verliest kort geding, verliest tegen PVV en is uitgeschakeld

15207096-soccer-ball-in-goalZaterdag 6 juli 2013 is in de geschiedenis van SV De Rest een slechte dag geweest. Ze verloor niet alleen het kort geding aangespannen tegen het SVB-bestuur, maar werd ook uitgeschakeld door PVV uit het 8ste Lidbondentoernooi. PVV die in het Andre Kamperveenstadion met 4-0 won van De Rest vanmiddag, zal nu uitkomen in de finaleronde van het Lidbondentoernooi in poule K. De wedstrijden in deze poule beginnen woensdag.
Nadat vrijdag kort geding rechter Anand Charan in comparitie De Rest niet op een lijn met de SVB kon brengen, besloot hij vandaag een uitspraak te doen. Rond 14.00 uur verklaarde hij de eis van SV De Rest niet ontvankelijk. De Rest vond dat de arbitragecommissie niet volgens de reglementen heeft gehandeld en ook nog partijdig was in zijn besluit. De rechter vond dat de arbitragecommissie neutraal te werk is gegaan en een besluit heeft genomen.
Resultaat van deze uitspraak was dat De Rest de geprogrammeerde wedstrijd tussen PVV, de return van de kruisfinales overspelen, moest spelen. Indien ze niet zouden opdagen, zouden ze reglementair verliezen en toch uitgeschakeld zijn. Om 16.30 uur stonden PVV en De Rest tegenover elkaar in het Andre Kamperveenstadion. Eindstand 4-0 voor PVV.
Na ruim een maand stil te hebben gelegen, wordt het Lidbondentoernooi aanstaande woensdag hervat met de wedstrijden in poule K. In poule L speelt men morgen al. Te Coronie speelt West United de kraker tegen Tamansarie en in het NGVB-stadion speelt SV Flora tegen Jong Rambaan.

error: Kopiëren mag niet!