89-jarig bestaan Boy Scouts tijdens Caribische Cuboree

De Boy Scouts van Suriname is op 29 juli 2013 precies 89 jaren terug opgericht in theater Thalia. Op 27 juli zal in verband met dit heuglijke feit een rondmars door de straten van Paramaribo worden georganiseerd. Caribische padvinders en leiders die dan in Suriname vertoeven voor deelname aan de Cuboree, die wordt gehouden van 21 tot en met 28 juli, zullen ook participeren.
Zoals hoofdcommissaris Humprey Schurman van de Boy Scouts van Suriname aangeeft, lopen de voorbereidingen op de Caribische Cuboree goed. De padvinderij heeft werkgevers en scholen om hun medewerking gevraagd zodat scholieren en leiders kunnen participeren, zonder dat het werk of de studie in gedrang komt. Ook zijn individuele padvindersgroepen op zoek naar sponsoring voor deelname.
De Cuboree is een padvindersbijeenkomst voor padvinders van 7 tot en met 12 jaar (welpen genoemd) van het Caribisch gebied. Het wordt om de drie jaren gehouden en elke keer krijgt een ander land de beurt om het te organiseren. Curaçao heeft de laatste georganiseerd en thans is Suriname aan de beurt.
President Desi Bouterse zal voor de Caribische Cuboree en bij het 89-jarig bestaan van de Boy Scouts van Suriname worden geïnstalleerd tot de nieuwe chief scout. Hij zal de functie overnemen van ex-president Ronald Venetiaan. Deze heeft publiekelijk aangegeven dat Bouterse deze erefunctie van de padvinder niet waard is, omdat hij is aangemerkt als hoofdverdachte in een moordzaak. Bouterse echter vindt de houding van het voormalige staatshoofd ‘kleinzielig’. Schurman zegt dat de Boy Scouts over deze specifieke kwestie voorlopig geen mededelingen zal doen.

error: Kopiëren mag niet!