Serie-inbrekers SOB-project in de kraag gevat

Al enkele maanden werd het SOB-project omgeving Munder onveilig gemaakt door een groep jonge inbrekers. Gisteren zijn tenminste twee leden van deze bende aangehouden door de politie. Ze pleegden een inbraak in een supermarkt aan de Aquariusstraat en maakten diverse goederen buit. Echter werd hun daad vastgelegd op een beveiligingscamera, waarbij een der verdachten in beeld werd gebracht. Na te zijn opgespoord, werd hij op zijn werkplaats aangehouden. Zijn comparant werd daarna op zijn woonadres aangehouden. Op beide verdachten werden de gestolen goederen aangetroffen en in beslag genomen. ‘Een van de jongens is mijn buurman’, vertelt A.S., bij wie er twee keer is ingebroken. Volgens het voorlopig onderzoek werkte de bendeleden met tips en wisten ze daardoor precies wanneer de bewoners niet thuis waren.
A.S. vertelt dat hij twee keer slachtoffer is geworden van inbraak. ‘De laatste keer was ik voor het weekend in Nickerie. Ze kwamen mijn woning in door de ramen open te breken. Ik heb heel veel verloren. Van mijn laptop, handcomputer, sieraden, geld tot waardevolle spullen en levensmiddelen’, vertelt hij. Twee van de goederen heeft hij teruggevonden gisteren. Er is zeker in tien huizen op dit project ingebroken door deze bende.
De politie van het resort Munder is bezig met het onderzoek en het kan dat er binnenkort meerdere personen worden aangehouden. Deze groep moet meer op zijn kerfstok hebben. De benadeelden zijn de politie van dit ressort heel erg dankbaar en hopen dat zij gemotiveerd hun werkzaamheden zullen blijven verrichten.
Jaswant Gajadien

error: Kopiëren mag niet!