Rodney Druivendal in De Bunker

Rodney5De 31-jarige Rodney Druivendal (31) zal aanstaande zaterdag optreden in de Bunker. Rodney is woonachtig in Amsterdam, ziet er uit als de ideale schoonzoon. Met zijn vriendelijke ogen, rond gezicht en zijn aanstekelijke lach. Maar zodra hij een microfoon in zijn handen krijgt verandert er iets. Zijn expressie, zijn houding, zijn uitstraling. Het is maar met een woord te omschrijven: passie! Gevraagd naar zijn muzikale carrière lacht Rodney ontwapenend. Zijn muzikale achtergrond is gospel en dit uit zich via het ZO!Gospel Choir waarin Rodney zingt. Dit befaamde “black gospel” koor staat onder muzikale leiding van de “Dutch Queen of Gospel” Berget Lewis. Met deze formatie heeft Rodney op verschillende toonaangevende podia gestaan en meegewerkt aan tv-ptoducties als ‘Pink Ribbon Award Gala’ en ‘Sta op tegen kanker’. In 2011 wonnen zij de prijs voor het beste gospelkoor van Nederland. Het laatste optreden van Rodney in Amsterdam was in het Bijlmerpark Theater en oogstte groot succes. Rodney’s show van aanstaande zaterdag wordt zijn eerste publieke optreden in Suriname. Met zijn performance als solo-artiest gaat het ook voorspoedig. Rodney heeft meegedaan met “The Voice of Holland”. Hier zong hij het nummer “Never nooit meer” van Re-Play en kwam net als Brian B niet door de voorrondes. Rodney heeft er best een trauma van, had zich er meer van voorgesteld, wil ook eigenlijk het nummer niet meer zingen maar wordt daar (ironisch) bijna bij ieder optreden nog steeds om gevraagd. Op de vraag of hij niet te lief is voor de muziekbusiness antwoordt Rodney bondig: “Wat kan ik eraan doen? Sowieso kom ik pas kijken in Suriname, als ik om me heen kijk zie ik dat ze keihard komen. Misschien… omdat ik veel in de kerk heb gezeten , maar weet je…, als het voor me is weggelegd kom ik er gewoon!”
Het repertoire van Rodney varieert van krachtige opzwepende Black Gospel tot ingetogen soulvolle nummers en balads. Rodney heeft solo opgetreden met artiesten als Astrid Vreden, Gordon en uiteraard Berget Lewis. “Voor mij gaat het er vooral om dat ik geniet van het zingen en om mijn kwaliteiten als zanger verder te ontwikkelen. Vanaf mijn 11de jaar zing ik in de kerk. Daar zit ook mijn kracht. Wat dat aan gaat ben ik nu alweer een heel stuk verder dan 3 jaar geleden en toch weet ik dat ik nog steeds niet op mijn top ben.  Mijn muzikale voorbeelden zijn Luther Vandross, Donnie mcClurkin en Sam Cooke. Mijn show aanstaande zaterdag in De Bunker wordt voor mij heel bijzonder, het is mijn eerste optreden in Suriname. Ik voel mij Surinamer, verbonden met het land en de mensen. Ik voel het echt als een wederzijdse kennismaking, dat is wat ik wil: dat men in Suriname ook geniet van mijn zang, dat ik mijn bijdrage kan leveren aan de muziek scene en ook mag tonen wat ik te bieden heb. Daarom zal ik ook verschillende genres brengen maar zeker ook een paar mooie gospelnummers!”

error: Kopiëren mag niet!