Consumenten moeten waken voor geschenk voedselpakketten

Consumenten moeten op hun hoede zijn voor voedingswaren die zij aangeboden krijgen in geschenkpakketten. Vanwege de staking de van milieu-inspecteurs van het BOG is de controle op vervallen producten weggevallen. Voedseltechnoloog Ricky Stutgard zegt desgevraagd aan Dagblad Suriname dat het meestal de vervallen producten zijn die worden gesluisd in geschenkpakketten. Het is de consument geboden zeer kritisch te zijn als het gaat om het accepteren van goederen uit voedselpakketten. Stutgard adviseert de consument om zolang de actie duurt geen voedingswaren te kopen in blikjes of flesjes die gezwollen zijn en waar de verval- en houdbaarheidsdatum er niet op geschreven staan. De consument moet zich zoveel mogelijk beschermen in het belang van zijn eigen gezondheid, zolang de controle vanuit het BOG uitblijft.
De kans op het oplopen van voedselvergiftiging is groot, daar er ook geen inspectie plaatsvindt in eetgelegenheden. Stutgard zegt dat risicogroepen als eerst worden blootgesteld aan voedselvergiftiging. Het zijn de seniorenburgers bij wie de weerstand is afgenomen, kinderen beneden de vijf jaar, van wie het immuunsysteem nog niet volledig is ontwikkeld, personen die moeten revalideren na een zware ziekte bij wie het weerstandsysteem zwak is ontwikkeld en mensen met een chronische aandoening. Deze risicogroepen zullen de schadelijke gevolgen van het nuttigen van vervallen producten en onhygiënisch bereid voedsel het zwaarst ervaren. Stutgard adviseert tenslotte consumenten liever geen voedingswaren op te slaan en zijn inkopen voorlopig alleen te doen bij voor hun betrouwbare winkeliers.

error: Kopiëren mag niet!