70-jarige verdacht van seksueel misbruik 2 minderjarige stiefkinderen

E. en A. gaven aan seksueel te zijn misbruikt door hun stiefvader, de 70-jarige C. De verdachte, die zelf niet op de zitting aanwezig was, werd vertegenwoordigd door mr. Truideman en mr. Lobo. Advocaat Truideman zei dat er geen straf is zonder schuld en dat geldt voor zowel de rechter als voor de officier en de verdachten. Ook zei hij dat wanneer je iemand in gevangenschap neemt, dat conform wettelijke regelingen moet gebeuren.
Toen advocaat Truideman aan het woord kwam, gaf hij aan dat de beschuldigingen in deze zaak niet kloppen. De verklaringen waren ook niet eensluidend. Op grond van enkele voorbeelden vroeg Truideman aan de rechter om C. vrij te spreken van de tenlastelegging. Ook advocaat Lobo merkte op dat de twee verklaringen van de kinderen in beide gevallen enorm van elkaar verschillen. A. zei dat hij uit de kamer werd gestuurd door zijn papa. Daarna ging de stiefvader met E. in de kamer en deed de deur dicht. De jongen zei dan te piepen door het sleutelgat. Hij heeft gezien wat papa met het meisje uithaalde. Ook zei hij dat het meisje op dat moment geen kleren aan had. De advocaat ging zelf op onderzoek uit, hij piepte door het gaatje en merkte daarbij op dat er door het gaatje niets te zien was.
De kinderen werden 2 keer ondervraagd en bij beide kinderen verschilde de eerste verklaring enorm van de tweede, waardoor een grote tegenstrijdigheid ontstaat. Eerst was A. misbruikt door de stiefvader en daarna door de broer van de moeder. Frappant was dat het onderzoek werd gedaan bij de gynaecoloog en niet bij een chirurg. Ook het jongetje werd onderzocht door een gynaecoloog, wat niet hoort. De advocaat merkte op dat hun verklaringen op cruciale punten tegenstrijdig waren en dat het daarom moeilijk voor hem is om daaraan enig geloof te hechten. Aan de dochters van C., die in Nederland wonen, is ook gevraagd of hun vader hen ooit seksueel heeft betast. Hun antwoord daarop was nee. Zij zijn bereid naar Suriname te komen om hun vader bij te staan en hun ervaringen en de familieband die zij hebben met hun vader, met de rechtszaal te delen.
De rechter zal op 1 augustus 2013 in deze zaak rechtspreken.

error: Kopiëren mag niet!