Anderhalf jaar cel voor 3 pogingen tot diefstal

Kantonrechter Marie Mettendaf veroordeelde Johan Pijpers tot een gevangenisstraf van anderhalf jaar met aftrek. De verdachte had op die bewuste dag twee pogingen gewaagd om spullen uit een winkel en een kledingzaak weg te maken. Bij de winkel nam hij kippenblokjes en bij de kledingzaak had hij enkele kledingstukken klaargezet om mee te nemen. Alsof dat niet genoeg was, drong hij daarna via een raam een woning binnen. De vrouw des huizes was op dat moment alleen thuis. Zij was in de badkamer toen zij gestommeld hoorde. Zij rende naar de kamer om haar telefoon te halen. Op een gegeven ogenblik zei ze hardop ‘Vincent pak je pistool’. Dit alleen om de dader af te schrikken. De verdachte vluchtte hierna via het raam.
De vervolgingsambtenaar achtte de feiten wettig en overtuigend bewezen.  De officier van justitie, Mandro Danning, achtte een celstraf van 1 jaar en 6 maanden op zijn plaats. Uit de inlichtingenstaat van de verdachte blijkt dat Pijpers een aantal veroordelingen op zijn naam heeft. De magistraat veroordeelde hem conform de eis.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!