‘Geldschieter heeft geschoten op Wanabo’

Ene D.C. heeft bij de politie verklaard dat de geldschieter R.S. met een vuurwapen geschoten heeft op Fabian Wanabo tijdens de overval aan de G. Gariebweg, een zijstraat van De Nieuwe Grondweg. D.C. was ook in de woning waar het overval plaatsvond. Wanabo, een van de criminelen die de geldschieter beroofden van US$ 4000, kreeg een schot in zijn rug, wat hem later fataal werd. Hij overleed in de auto waarmee de criminelen wegvluchtten. De geldschieter ontkent dat hij geschoten heeft. Volgens hem heeft een andere onbekende persoon, die de overval gadesloeg, geschoten op de rovers.
De 31-jarige Fabian Wanabo is eergistermiddag overleden ten gevolge van een schotverwonding. Wanabo was vermoedelijk samen met tenminste drie andere personen betrokken bij een gewapende diefstal in een woning aan de Gariebweg. De benadeelde R.S. ging maandag naar de woning van de 38-jarige Diana C. om een leenbedrag in Euro’s te brengen voor haar. Terwijl R.S. en D.C. in het huis waren, werden zij overvallen door de gewapende Wanabo en nog een andere man. Wanabo en zijn comparant namen toen een geldsbedrag in Amerikaanse dollar weg uit handen van R.S. Na de diefstal namen zij de benen, achterna gezeten door de benadeelde.
Volgens verklaring van D.C. zou R.S. daarbij op Wanabo en zijn comparant hebben geschoten met een vuurwapen. Wanabo en zijn comparant vluchtten weg in een grijsgelakte personenauto. Niet lang daarna werd de zwaar gewonde Wanabo  gebracht naar zijn verblijfplaats aan de Rattanweg. Hij werd door de 33-jarige Marengo P. naar de Rattanweg gebracht. Niet lang daarna kwam Wanabo ter plaatse te overlijden. In de tussentijd waren verschillende politie-eenheden door de Centrale Meldkamer ingeschakeld om uit te kijken naar de verdachten in de grijze vluchtauto. De auto, met daarin twee mannen, werd aangetroffen aan de Nieuwe Grondweg. In de auto zijn bloedsporen aangetroffen. De twee mannen zijn aangehouden en de auto is in beslag genomen. Hangende het onderzoek zijn Diana C., Marengo P. en de twee mannen, die in de auto werden aangetroffen, in verzekering gesteld. Het lijk van Fabian Wanabo is in beslag genomen.
 

error: Kopiëren mag niet!