Crimineel doodgeschoten bij beroving geldschieter

De 25-jarige Fabian Wanabo is op de dag van de viering van 150 jaar Keti Koti komen te overlijden aan de schotverwondingen die hij heeft opgelopen bij de beroving van de ondernemer S.S. aan De Nieuwe Grondweg. Volgens informatie van Dagblad Suriname blijkt dat de geldschieter S.S. door een vrouw was uitgenodigd om een transactie van US$ 4000 te plegen aan De Nieuwe Grondweg. Tijdens de onderhandeling zijn Wanabo en een andere rover de woning van de vrouw binnengestormd. Ze namen het geld en vluchtten uit het huis. De ondernemer rende ook achter de rovers. Plotseling hoorde S.S. enkele schoten en koos ervoor om te gaan schuilen. Volgens hem loste een burger die de beroving gadesloeg enkele schoten. Daarbij werd Wanabo geraakt. Hij en zijn compagnon vluchtten echter weg in een gereedstaande Toyota Vitz. De politie werd ingeschakeld en die lanceerde een algo bericht voor de andere collega’s. Onderinspecteur Wilfred Nasir van bureau De Nieuwe Grond bevestigt dit geval.
Onderweg richting Latour zagen de partners van Wanabo dat hij erg aan toe was. Ze reden met hem richting de Rattanweg, een zijstraat van de Ramgoelamweg, en dumpten hem aldaar. Buurtbewoners schakelden de politie in. Terwijl de ambulance net gearriveerd was, blies Wanabo zijn laatste adem uit. De politie van Latour kreeg een tip en niet lang hierna reden ze de Vitz klem. Daarbij werden de twee inzittenden gearresteerd. Uit onderzoek blijkt dat Wanabo vermoedelijk een van de rovers is geweest van De Nieuwe Grondweg.
Dagblad Suriname verneemt van een betrouwbare bron dat de andere rover die door de politie van Latour is aangehouden, de partner is van de vrouw met wie de ondernemer S.S. een gelddeal had gesloten. De vrouw door wie de ondernemer was uitgenodigd, is ook door de politie gehoord. Zij ontkent dat zij een relatie onderhoudt met de rover die door politie Latour is aangehouden. Het onderzoek duurt voor.  Het vermoeden bestaat dat deze beroving een uitlokking is geweest.

error: Kopiëren mag niet!