Parbo Night Saramacca geslaagd

parbo 1
parbo 2
OLYMPUS DIGITAL CAMERADe Parbo Night van zaterdagavond 29 juni 2013 is een groot succes geworden voor het district Saramacca. Duizenden mensen uit stad en district hebben mogen genieten van de verschillende activiteiten op deze avond. Naast de muziekformatie EMF, heeft de Parbo Brassband en een dj gezorgd voor de muzikale omlijsting van de avond. Dit was een van de aktiviteiten rondom de viering 150 jaar Keti Koti in het district Saramacca, die georganiseerd was door de Commissie Viering 150 jaar Keti Koti Saramacca in samenwerking met het Commissariaat Saramacca en Parbo Bier.
De districtscommissaris van Saramacca, Aroenkoemar Ramdhani, was zeer onder de indruk voor wat betreft de opkomst en participatie van de bevolking. Kortom: het is een succesvolle avond geworden voor het district Saramacca. Jammer vind hij dat enkele zich misdragen hebben tijdens deze avond, waardoor de politie genoodzaakt was om op te treden. Hij zegt verder dat Saramacca de naam krijgt van deze ongeregelheden, maar in werkelijkheid waren er bezoekers van een andere district die de zaak een beetje hebben verpest.
Ook zijn er vandaag andere activiteiten gepland ronddom herdenking 150 jaar Keti Koti, namelijk een agromarkt, een mini-museum, sport, Healt Control, een Pre Carifesta en optreden van muziekformatie The Beats. Op 01 juli 2013 is er een plechtige herdenking van de afschaffing van de slavernij in Suriname en optreden van Culturele groepen, waarbij ook de jeugd van Saramacca een aantal musical optreden zullen verzorgen.

error: Kopiëren mag niet!