Weer inbraken in Commewijne

Weer inbraken in CommewijneDe veelvuldige inbraken in Meerzorg, Commewijne gaan op dezelfde voet verder, ondanks de bewoners van Meerzorg aan de bel hebben getrokken. Gisteren in de ochtend zijn twee families weer verrast. Inbrekers zijn met het maandelijkse inkomen en een bromfiets van de ene familie ervandoor gegaan, terwijl bij de andere familie er geld en sieraden zijn weggenomen. In een gesprek met Dagblad Suriname zegt de heer des huizes van de eerste familie dat de dieven zich toegang hebben verschaft via het raam. ‘Ze hebben enkele shutters weggehaald en zijn mijn huis binnengedrongen. Wij sliepen allemaal. Ik had een tas met geld in mijn kamer. Ze zijn in ons kamer gekomen, hebben die tas gepakt en zijn toen met mijn bromfiets weggegaan’, aldus het slachtoffer. Zowel hij als zijn echtgenote werken en hadden pas hun salaris ontvangen.
Het gezin heeft aangifte gedaan bij de politie. Bij de buurman van het slachtoffer is er op hetzelfde moment ingebroken. De dieven zijn met geld en sieraden ervandoor gegaan. Beiden slachtoffers zijn buren van VHP-parlementariër Sheilendra Girjasing, die zich ter plekke heeft georiënteerd. Hij zegt dat hij al ettelijke keren heeft aangegeven dat de criminaliteit aan het stijgen is, echter lijkt de minister van Justitie en Politie, Edward Belfort, geen oor hiernaar te hebben. ‘De minister is alleen goed voor bevallingen op zijn inrit. Hij kan alleen vrouwen laten bevallen en niets anders’, zegt Girjasing spottend en geïrriteerd. Hij zegt dat in plaats van de minister komt met een veiligheidsplan, hij doet alsof er niets aan de hand is.
Ex-minister van Justitie en Politie Chandrikapersad Santokhi heeft reeds een veiligheidsplan in elkaar gezet, echter wordt er geen gebruik hiervan gemaakt, zegt Girjasing. Hij zegt dat nu wel de discussie op gang moet komen over het bezitten van wapens als burgers. Girjasing zegt dat de criminaliteit zich als een olievlek uitbreidt over het hele land en dat de burgers recht hebben op bescherming. ‘Het is vreselijk eng als dieven in je kamer binnenkomen, terwijl je ligt te slapen. Die vrouw kon net zo goed alleen slapen en hadden ze haar verkracht’, aldus Girjasing. Reeds vorige week trokken de bewoners van Meerzorg aan de bel, omdat er achter elkaar inbraken zijn gepleegd bij verschillende buurtbewoners. Toen zijn de inbrekers met gascilinders ervandoor gegaan. Girjasing wil harde acties vanuit het Korps Politie Suriname.
Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!