Vermoedelijke rover met rode ATV riskeert 5 jaar cel

Gilliano A. hoorde gisteren 5 jaar cel tegen zich eisen. Hij wordt ervan verdacht op 11 oktober 2011 een gewapende beroving op de openbare weg te hebben gepleegd in het district Sipaliwini. Officier van justitie Nirmala Maikoe achtte de gewapende beroving in vereniging met een zekere ‘Melly’ wettig en overtuigend bewezen. De vervolging hanteerde de verklaring van het slachtoffer. Op die dag reed het slachtoffer samen met een duorijder op een ATV. Op gegeven ogenblik werden zij door een rode ATV ingehaald en klemgereden. De belagers bedreigden de slachtoffers met een vuurwapen. De politie kreeg later de informatie binnen en de verdachte werd in beeld gebracht.
Tijdens zijn verhoor verklaarde de verdachte daadwerkelijk met ene Melly de gewapende beroving te hebben gepleegd. De slachtoffers kregen na de beroving een lift van enkele Brazilianen. De verdachte had 1430 gram aan ruw goud buitgemaakt. De verdachte legde naderhand een verklaring af dat hij slechts een rit had gereden. Hij vervoerde mensen met zijn ATV. Van de klant kreeg hij 700 gram ruw goud. De vervolging keek verbaasd. Uit de verklaring van de slachtoffers was duidelijk gebleken dat de verdachte samen met nog een onbekende persoon de beroving heeft gepleegd.
Advocaat Irvin Kanhai achtte de aangedragen bewijsmiddelen van de vervolging onvoldoende. Hij gaf aan dat het politieonderzoek niet op de juiste wijze was geschied. Volgens Kanhai had de desbetreffende politieambtenaar halve waarheden vermeld in het proces-verbaal. De verdediging verzocht kantonrechter Mettendaf om zijn cliënt integraal te willen vrijspreken.
De magistraat stelde deze zaak uit naar 9 juli. Op die dag neemt de rechter een beslissing. Gilliano is sinds 24 oktober aangehouden. Zijn vrouw heeft in een schrijven aan de rechter haar situatie thuis voorgehouden. De gevangenhouding van Gilliano blijft gehandhaafd.
Saskia Bandhan             
 

error: Kopiëren mag niet!