De Rest zal arbitragecommissieleden Samson en Levens wraken

De SV Rest zal volgens haar voorzitter Delano Landvreugd de arbitragecommissieleden Guillermo Samson (voorzitter) en Robur Levens (lid namens PVV) wraken. Dit hebben ze aan het bestuur van de SVB gisteren bekendgemaakt. Volgens Landvreugd zijn de scheidsmannen Levens en Samson duidelijk partijdig. ‘Daarom nemen wij genoodzaakt afstand van hun handelingen als arbiters. Volgens De Rest was het besluit van de arbitragecommissie-voorzitter als sinds woensdag bekend bij de SVB, daar de clubs uit poule L van het Lidbondentoernooi sinds woensdag wisten dat ze zondag zouden spelen. Zulks terwijl het vonnis van de kantonrechter het verbod legde om het toernooi voort te zetten totdat er een besluit was genomen door de arbitragecommissie. ‘Het is is nu duidelijk geworden dat het de S.V.B. nimmer te doen was om daadwerkelijk invulling te geven aan het vonnis van de Kantonrechter. Gedurende het gehele arbitrage proces is gewoon comedy gespeeld terwijl de voorzitter die door de SVB is aangewezen slechts de opdracht meekreeg het gezicht van het SVB-hoofdbestuur te proberen te redden en gezichtsverlies te minimaliseren, vanwege hun onvergeeflijke blunder in deze zaak’, zegt Landvreugd. Voor Landvreugd is Levens ook partijdig geweest, daar hij jarenlang voorzitter van PVV is geweest. ‘Ook is hij tot nu toe als onderdeel van de leiding van het Korps Politie Suriname ook betrokken bij activiteiten van PVV’, zegt de De Rest-voorzitter. De Rest vraagt aan de SVB vanwege het vrees aan partijdigheid en onafhankelijkheid het wrakingsverzoek tegen Samson en Levens gegrond te verklaren met alle gevolgen van dien. ‘De SVB veroordeeld is tot het betalen van een dwangsom van SRD 10.000 per dag voor iedere dag dat zij in strijd handelt met dit vonnis. Wij zullen er niet voor schromen om deze dwangsom te executeren’, zegt Landvreugd.
 

error: Kopiëren mag niet!