CLD pakt jongensjeugdkampioenschap in thriller tegen De Arend

1 CLDHet werd een wedstrijd vol actie en sensatie. Immers, anders was het ook niet te verwachten. CLD en De Arend stonden tegenover elkaar in de beslissende game 3 van de finale van de Jongensjeugdklasse van de Surinaamse Basketbalassociatie (SBA). De Arend had game 1 gewonnen, CLD maakte gelijk in game 2. De Arend begon game 3 heel sterk. Na de eerste quarter stond ze met 10-18 voor. In de tweede quarter sloeg CLD toe en won deze met 20-15. Toch leidde De Arend bij rust met 30-33. In de derde quarter was CLD wederom de betere ploeg met 16-11. De achterstand werd nu omgebogen tot een 46-44 voorsprong. In de laatste quarter kon De Arend de tegenstander niet meer bijbenen. CLD won deze ronde met 27-16 en zo ook de wedstrijd met 73-60. De topscorer bij CLD werd Jay Aikman met 24 punten, 3 assisits en 5 rebounds. Christopher Struiken had er 21 punten en Shaun Langguth 18 punten. Voor De Arend had Xavier Elburg vanuit de bank 23 punten en 7 rebounds. Kelvin Monkou had er 12 punten en Clarence Rozenblad 10 punten. Voor de Caribbean Little Devils (CLD) is dit het derde kampioenschap oprij in deze klasse.

error: Kopiëren mag niet!