Oema Soso dichtbij U-20 titel

4 Oema SosoDe dames van Oema Soso hebben een grote stap gezet richting het kampioenschap in de SVB U-20 klasse. Woensdagavond won ze met 2-0 van Merodia, na een 1-0 ruststand. Andaya Landveld en Soraya Kenton scoorden voor Oema Soso. De ploeg heeft nu 16 punten uit 7 partijen. Alleen Dosko kan nog op 16 punten komen, als ze hun resterende wedstrijden winnen. Maar dan heeft Oema Soso nog een wedstrijd in de hand. Bij gelijkspel kan niemand ze meer inhalen. Door het verlies is Merodia geen titelkandidaat meer. Ascona won in deze klasse woensdag haar eerste wedstrijd. Simeria werd met 2-0 verslagen.
In de U-17 klasse won Ascona met 2-1 van Dosko door goals van Jeanine Alexander (2x). Claudia Saling scoorde voor Dosko. Het verlies van Dosko komt hard aan, daar ze bij winst koploper konden worden. Nu heeft Adjoema uit Coronie de kans om ze voorbij te streven. Op zondag 30 juni speelt in deze klasse om 09.30 uur Dosko tegen Simeria en om 10.45 uur Adjoema tegen Ascona.
Bij de senioren heeft Oema Soso met 5-0 gewonnen van Simeria. Een stand die reeds voor rust was bereikt. Andaya Landveld (4x) en Cherrilyn Alimoenadi scoorden voor Oema Soso. Dosko versloeg Diva met 2-0 door goals van Mervil Blatz (2x). Ook hier vielen alle goals in de eerste helft. Doordat Oema Soso en Dosko hun partijen wonnen, blijft Oema Soso een 2 punten voorsprong behouden op Dosko. Op zondag 7 juli worden de laatste wedstrijden gespeeld in de vrouwenvoetbalcompetitie. Om 16.30 uur komt Dosko uit tegen Merodia en om 18.30 uur Oema Soso tegen Diva. De speellokatie is het Dr. Ir. F. Essedstadion.