Vakbond AZP eist opheldering instortingsgevaar beddenhuis

Maurits Blackson, waarnemend voorzitter van de Algemene Bond van Personeel in dienst van het landsbedrijf AZP (Ablaz), vindt dat de directie van het ziekenhuis tekst en uitleg moet geven over het nieuws betreffende een mogelijk instortingsgevaar van het beddenhuis. Behalve het instortingsgevaar is er ook sprake van verstopte badkamers en toiletten. Blackson maakt zich zorgen over de veiligheid van het personeel dat ook in ongerustheid verkeert over dit nieuws. Blackson zegt dat AZP’s directeur Antoine Brahim bij de owru yari toespraak wel had aangegeven dat het beddenhuis en de elektrische bedrading aandachtspunten waren, maar dat de situatie zo kritiek is zoals beschreven is in de pers, had hij nooit geweten.
De bond wil opheldering en wil weten of de informatie over het instortingsgevaar wel klopt. De directie had bij de jaarafsluiting ook verteld dat er wijzigingen zouden worden aangebracht in de inrichting van het beddenhuis. Blackson zegt dat het beddenhuis even oud is als het ziekenhuis en van 1966 dateert. De huidige directie zou ooit hebben laten doorschemeren dat het ziekenhuis zo zeer verouderd is dat renovatie veel meer geld zou kosten dan het opzetten van een geheel nieuw  hospitaal. Het nieuws van het instortingsgevaar heeft de vakbondsvoorzitter laten rillen. ‘Het heeft mij echt geschokt. Ik kan mij nu indenken dat patiënten die in het ziekenhuis verpleegd worden en hun familieleden in ongerustheid zijn.’ De bond zal de directeur zo gauw hij terug is in Paramaribo om opheldering vragen over deze ernstige materie.

error: Kopiëren mag niet!