Acht maanden straf voor poging tot brandstichting en vernieling

Samkoemar Bhoedjawan is veroordeeld ter zake poging tot brandstichting en vernieling. Kantonrechter Robby Praag achtte beide strafbare feiten wettig en overtuigend bewezen. Hij legde Bhoedjawan een straf op van 10 maanden, waarvan 2 voorwaardelijk met aftrek en een proeftijd van 3 jaar. Als bijzondere voorwaarde heeft de rechter ook nog deskundige begeleiding bevolen gedurende zijn detentie. Bhoedjawan heeft reeds 7 maanden in voorarrest doorgebracht. Er rest nog een maand voor de veroordeelde, waarbij hij de nodige begeleiding krijgt. De verdachte heeft de woning van zijn moeder in brand willen steken. Hij had gordijnen en ook een matras in brand gestoken. In het vooronderzoek verklaarde de verdachte dat hij boze geesten wilde verjagen.
Lees volledig verhaal in papierenversie van Dagblad Suriname van donderdag 27 juni 2013

error: Kopiëren mag niet!