Slaginspercentage Imeao-1 met meer dan 15% gestegen

Vorig jaar nog noteerde Imeao-1 een slaginspercentage van 54%, dit jaar is 69,3% gehaald. Niemand is zo trots als directeur Jane Simons. Volgens haar is het percentage heel hoog. Zulke cijfers behaalde de school normaliter na herexamens. Dit jaar is 17% afgewezen. De school verwacht na de herexamens een maximaal percentage van 83%. Er namen 271 studenten deel aan de examens over de 4 richtingen.
Volgens de schoolleiding hebben ze enkele ingrijpende maatregelen getroffen voor het schooljaar. Zo zijn de klassen kleiner gemaakt, van 30 leerlingen per klas naar maximaal 24 scholieren. Ook zijn de ouders intensief betrokken geweest bij de prestaties van hun pupillen op het Imeao-1. Voorheen kregen de leerlingen hun examenlijsten mee naar huis. Dit jaar moesten de ouders deze zelf op school afhalen. Waar nodig werd er een gesprek met ze gevoerd over wat goed en wat fout ging met hun kind op school.
Imeao-1 merkt een stijgende trend qua examenresultaten op haar school. In 2011 was het slagingspercentage 52%, in 2012 was dat 54% en in 2013 op 69,3%. Men verwacht voor 2014 wederom goede prestaties.
 

error: Kopiëren mag niet!