Blessi Boyz kampioen eerste editie Copa Dijkveld

De ploeg van Blessi Boyz is kampioen geworden van de eerste editie van de Copa Dijkveld. In de finale won ze na het nemen van vrije schoppen met 5-4 van Swit Na Bal. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Deze score werd reeds voor rust bereikt. Steven Atipa opende de score voor Swit Na Bal, die met veel supporters aanwezig was. Atipa’s diagonaal schot was teveel voor Blessi Boyz-doelman Vishal Jhetu. Maar enkele minuten hierna kon Blessi Boyz toch gelijkmaken. Het was clubtopscorer Gregory MacDonald die in een scrimmage Swit Na Bal-goalie Harley Pina versloeg. In de tweede helft kreeg Swit Na Bal de beste kansen, maar ze kon deze niet omzetten in doelpunten. Bij het trappen van de penalty’s miste Valentino Kiele aan de zijde van Swit Na Bal.
In de strijd om de derde plaats won Adonai met 6-2 van Livorno Boys. Cavier Sandoli (3x), Sergio Liesmee, Nigrete Wens en Rowens Mas scoorden voor Adonai, Sjafier Faujdar en Riaaz Alibaks voor Livorno Boys. Mede door de hattrick van Adonai’s Sandolie passeerde hij Gregory MacDonald van Blessi Boyz op de topscorersranglijst. Sandolie eindigde met 9 doelpunten, MacDonald met 8 goals. Voor de titel minst-gepasseerde doelman hadden de doelmannen Jethu (Blessi Boyz) en Pina (Swit Na Bal) elk een gemiddelde van 1,5 tegendoelpunt per wedstrijd. Aangezien Pina 4 wedstrijden van dit toernooi in het doel stond en Jethu alle 6, ging de trofee naar Jethu.
Zowel de kampioen, semikampioen, demikampioen, topscorer als minst-gepasseerde doelman kreeg een trofee. De organisatie bereidt zich nu voor op de 2de editie van de Highway Cup. Deze zal op 21 juli 2013 van start gaan. De inschrijvingen zijn reeds opengesteld. Formulieren kunnen afgehaald worden bij Kedar’s Supermarket en voor meer info kunt u bellen op 08753856.