Moordverdachte Rampersad op vrije voeten

Kantonrechter Sieglien Wijnhard heeft de verdachte, Lachmipersad S., voorlopig in vrijheid gesteld. Lachmipersad wordt ervan verdacht tezamen en in vereniging  met Amiedkoemar M. het slachtoffer Ramnarain Rampersad  op 5 augustus 2012 in zijn woning te Weg naar Zee van het leven te hebben beroofd. Rampersad werd dood aangetroffen in zijn woning. Amiedkoemar M. blijft aangehouden.
Volgens het onderzoek had het Openbaar Ministerie bloedtesten in het buitenland laten uitvoeren. De resultaten zijn inmiddels binnen, maar de magistraat zal op een later moment de stukken doornemen. Uit het onderzoek blijkt dat het bloed, dat op het mes van Amiedkoemar M. werd aangetroffen, mensenbloed is. Eerder had de verdachte verklaard dat het om visbloed ging.
De verdachte is op basis van een mobiele telefoon dat aan het slachtoffer toebehoorde, aangehouden. Het toestel werd gevonden bij Lachmipersad. Deze verklaarde bij de politie dat hij het toestel van zijn medeverdachte had gekregen als betaling. Hij verklaarde niets af te weten over de moord van het slachtoffer.
Uit de politieverklaringen blijkt dat de verdachten elkaar goed kennen. Zij waren  eerder samen opgesloten in de gevangenis. De verdachte Lachmipersad was nauwelijks een maand vrij, toen hij wederom door de politie in de kraag werd gevat op verdenking van moord. Voor het eerste feit had Lachmipersad een celstraf van 13 jaar opgelegd gekregen. Hij werd schuldig bevonden voor moord op Frits Ganpat. De verdere behandeling wordt hervat op 4 juli.
Saskia Bandhan
 

error: Kopiëren mag niet!