Ronny Asabina: ‘Ministerie van RGB moet opgedoekt worden’

Het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond- en Bosbeheer (RGB) had eigenlijk opgedoekt moeten worden. Het ministerie heeft nooit haar bestaansrecht bewezen. Het is in het leven geroepen slechts om een politieke partner te accommoderen. Dit zegt BEP-parlementariër Ronny Asabina in reactie op de beëdiging van de nieuwe bewindsman voor dit departement. Asabina kan geen oordeel vellen over de nieuwe minister. Ik ken Steven Relyveld niet, maar als je mij vraagt moeten ze maar in ernstige overweging nemen dit ministerie voor een periode te sluiten en haar te evalueren. Asabina zegt dat in plaats van het ministerie dat haar nut niet heeft bewezen te reorganiseren, het juist wordt uitgebreid met nog een directoraat, om zo dan alweer een partner te accommoderen. Asabina heeft niet veel hoop in verbetering van de erbarmelijke gronddisputen bij RGB met de beëdiging van de nieuwe minister.
 

error: Kopiëren mag niet!