13-jarige beschuldigt oom van seksueel misbruik

Ramon H. wordt ervan verdacht een 13-jarig meisje seksueel te hebben misbruikt. De verdachte is een oom van het slachtoffer. Kantonrechter Sieglien Wijnhard hoorde het slachtoffer als getuige. Het meisje verklaarde dat de verdachte getrouwd was met de zus van haar moeder. Hij had regelmatig contact met hun na de dood van haar tante. Op 4 januari 2013 was de verdachte thuis bij het slachtoffer. Volgens verklaring van het meisje was haar jongere broer op die dag jarig. De verdachte nodigde het meisje uit om in zijn wagen plaats te nemen om naar de winkel te gaan. Volgens het meisje bracht de verdachte haar naar een winkel op Latour, terwijl ook winkels dichtbij huis waren.
Onderweg naar de winkel zou de verdachte het meisje hebben aangeraakt. Hij ging door met zijn handelingen en volgens verklaring van het meisje duwde zij telkens zijn hand weg. Tijdens het rijden zou hij het meisje hebben betast bij haar geslachtsdeel. Het meisje verklaarde dat zij bevreesd was, omdat de verdachte een klein mesje op het dashboard had gelegd. Zij werd daarmee bedreigd. De verdachte zou haar gezegd hebben dat indien zij aan iemand thuis iets zou vertellen zij met het mes zou worden bewerkt.
De verdachte ontkende de beschuldiging. Hij gaf aan dat niets van de verklaring van het meisje op waarheid berust. Op aanzeggen van haar zou hij gereden zijn naar een andere winkel. Ramon verklaarde dat hij op elke jaardag een pakket aan de familie overhandigde als cadeau. Volgens de verdachte is dit een scenario dat door de oom van de verdachte, dus de broer van wijlen zijn vrouw, is opgezet.  Volgens de verdachte geeft zijn schoonbroer hem de schuld voor de dood van zijn zus. Hij wil hem in de bak doen belanden door allerlei scenario’s op te zetten. Volgens de verdachte loopt zijn schoonbroer met het idee dat zijn zus ziek is geworden door toedoen van de verdachte. De magistraat stelde de verdere behandeling uit tot 4 juli.
Saskia Bandhan
 

error: Kopiëren mag niet!