Dochter van slachtoffer: ‘Mijn moeder werd vaker geslagen door hem’

‘Mijn moeder werd vaker geslagen door hem’, vertelt de dochter van de 46-jarige Walita May aan Dagblad Suriname. May is zondag in het Academisch Ziekenhuis komen te overlijden ten gevolge van de opgelopen verwondingen. Afgelopen vrijdag was zij op zeer brute wijze door haar concubinaat mishandeld. Dit ongeval vond plaats te Henar in het district Nickerie. ‘Een vriend van mijn man zag mijn moeder in de goot liggen. Ze was niet bij.’ De politie die op de hoogte werd gebracht van het voorval schakelde een ambulance in. Zij werd eerst vervoerd naar het Streekziekenhuis Nickerie, maar vanwege de kritieke toestand werd zij overgeplaatst naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.
Volgens de dochter bleef haar moeder bijkans een jaar met haar concubinaat. Vanwege het feit dat zij vaker mishandeld werd, besloot de dochter haar op te vangen in haar woning. Dit heeft de moeder zeker drie weken lang volgehouden. Echter op die bewuste vrijdag vertelde de moeder aan de dochter dat zij naar Wageningen zou gaan, waar zij werkte als interieur verzorgster. ‘Zij is die morgen opgestaan en zei aan me dat ze naar Wageningen zou gaan. Maar ze is niet naar Wageningen gegaan, ze is naar haar vriend gegaan op Henar. Want een vriend van mijn man belde hem op om te zeggen dat mijn moeder weer geslagen werd. En dat zij dit keer in de goot lag.’ Het vermoeden bestaat dat hij haar in het water heeft gewurgd. Volgens de dochter gebruikt de vriend van haar moeder marihuana en cocaïne. Hij is inmiddels aangehouden door de politie en in verzekering gesteld.
Walita May laat een dochter en een zoon achter. Ongeveer een maand geleden is haar 20-jarige dochter om het leven gekomen, vermoedelijk ook vanwege mishandeling. ‘Mijn zusje werd ook vaker door haar man geslagen. Ze is ziek geworden en is daarna doodgegaan.’
Asha Gajadien-Bhagwat
 

error: Kopiëren mag niet!