Moestadja opent tentoonstelling

IMG_3203Minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken heeft de tentoonstelling “Hoe wij hier ook samen kwamen” geopend. Dit gebeurde bij het Nationaal Archief Suriname (NAS). De expositie wordt gehouden in verband met drie jubilieumjaren in ons land te weten 140 jaar Herdenking Hindostaanse Immigratie, 150 jaar Afschaffing van de Slavernij en 160 jaar Herdenking Chinese Immigratie. ‘Wij herdenken dus dit jaar 3 momenten waarop onze voorouders als arbeidskrachten naar Suriname gedwongen overkwamen dan wel gebracht werden voor hetzelfde doel: om op het land en in de bossen gewassen en producten voor de koloniale meesters te produceren. Het Nationaal Archief Suriname, dat ressorteert onder mijn ministerie, kan gezien worden als het hart van de historie van onze natie. De geschiedenis van het land wordt hier op verantwoorde wijze beheerd en toegankelijk gemaakt voor het publiek: een bron van informatie over ons verleden’, aldus minister Moestadja. Deze tentoonstelling die past geheel in het beleid van de Regering dat gericht is op het op regelmatige basis promoten van nieuwe inzichten die opgedaan worden op het gebied van de Surinaamse geschiedenis.

error: Kopiëren mag niet!