Parmessar en Relyveld voor rust op OW en RGB

Het lijkt erop dat Rabin Parmessar en Steven Relyveld de nieuwe ministers zullen worden op de ministeries van Openbare Werken (OW) en Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB). ‘Ze zijn de topfavorieten van president Desi Bouterse om rust te brengen op deze ministeries en daarmee ook binnen de totale regering’, zegt een politieke bron aan Dagblad Suriname. Vooral het ministerie van OW is sinds dag 1 van de ambtstermijn van Ramon Abrahams in opspraak geweest. Eerst de megarenovatie van het hoofdkantoor voor SRD 640.000, dan het ‘pimpen’ of bepantsteren van zijn privé-voertuig tot de dubieuze onderhandse gunningen. De oppositie muntte het constant op Abrahams. ‘Nu de verkiezingen naderen, heeft de partij van Desi Bouterse rust nodig om zich voor te bereiden op een volgende termijn’, zegt de bron.
Minister Kromosoeto bleek daarentegen koel, maar doordat het oplossen van het grondproblematiek een hoofdissue was van de Megacombinatie tijdens de verkiezingscampagne, kan dat hun fataal worden bij de volgende verkiezingen als er niets gedaan wordt op dit ministerie. ‘Met het wisselen van ministers kan de president dan als argument aangeven dat ze tenminste geprobeerd hebben om iets te doen’, zegt de bron.
De bron meldt dat met het benoemen van DNA-lid Parmessar op OW er heel veel rust komt. ‘Dat een Hindoestaan de scepter zal zwaaien op dit ministerie, betekent heel veel. Parmessar werd als lokaas gebruikt tijdens de verkiezingscampagne om Hindoestaanse stemmen te winnen voor de NDP. Hij werd gebracht als de presidentskandidaat als de NDP zou winnen. Na de verkiezingswinst is dat anders geweest. Ook is er altijd kritiek geweest op de president dat de regering niet voldoende een weerspiegeling is van het volk. Met Parmessar als OW-minister kan die beschuldiging ook minder worden’, vertelt de bron.
Relyveld, de huidige directeur van het ministerie van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu, zal indien hij tot minister wordt benoemd, niet veel gaan veranderen op RGB. ‘Maar zijn uitstraling en onbevlekt verleden zal voor de nodige rust zorgen op dit ministerie. De oppositie zal hem ook niet kunnen aanvallen’, meldt de bron.
 

error: Kopiëren mag niet!