Suriname neemt deel aan 102e Sessie van Internationale Arbeidsconferentie

Van 5 tot 20 juni 2013 wordt de 102e Sessie van de Internationale Arbeidsconferentie (ILC) gehouden in Geneve, Zwitserland. Dit is de algemene ledenvergadering van de lidlanden van de ILO, de Internationale Arbeidsorganisatie. Vanaf oktober 2012, wordt de ILO geleid door Guy Ryder de nieuw gekozen Director General. De onderwerpen die op de Internationale Arbeidsconferentie besproken worden dit jaar zijn:
–          Werkgelegenheid en Sociale Zekerheid.
–          Duurzame Ontwikkeling op basis van Waardig werk.
–          Een terugkerende discussie met betrekking tot Sociaal Dialoog.
–          De Standaarden Commissie buigt zich wederom over de juiste naleving van de ILO Conventies en Aanbevelingen in lidlanden.
Suriname is volgens de ILO Statuten wederom vertegenwoordigd door een tripartiet samengestelde delegatie. Vertegenwoordigers van de overheid, het bedrijfsleven en de vakbeweging nemen deel aan deze conferentie. De leden van de delegatie zijn: Steven Relyveld en Genti Mangroe (ATM), Helen Doelwijt (VSB), Imrick Edam (Ravaksur). De minister van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu, dhr. Michael Miskin, heeft de conferentie op donderdag 13 juni 2013 toegesproken tijdens de plenaire sessie.
 

error: Kopiëren mag niet!