80 bloeddonoren gedecoreerd

President Desi Bouterse heeft gisteren in het kader van Wereld Bloeddonorendag, 80 bloeddonoren gedecoreerd. 26 vrouwen werden gedecoreerd tot Ridder in de ereorde van de Gele Ster voor 30 keren bloeddonaties, 33 mannen werden gedecoreerd tot Ridder in de ereorde van de Gele Ster voor 60 keren bloeddonaties, 11 personen tot Officier in de ereorde van de Gele Ster voor 90 keren afstaan van bloed, 5 personen tot Commandeur voor 100 keren bloeddonaties. De bijbehorende versierselen werden opgespeld door onder andere first lady Ingrid Bouterse en de minister van Volksgezondheid, Michael Blokland.
President Desi Bouterse zei dat middels de decoratie blijk van waardering gegeven wordt voor de weldaden van de donoren ten behoeve van land en volk. Het belang van bloed moet volgens het staatshoofd niet onderschat worden. ‘Deze dag is speciaal voor de mens die weet dat het afgeven van bloed een speciale daad is. Want het geven van bloed is een cruciale daad voor het continueren van het leven van uw medemens die misschien de moed al had opgegeven.’ Jullie hebben getoond een correcte levenshouding aan de dag te kunnen leggen. Er is door deze personen gehoor gegeven aan een roeping en dat in aangename en onaangename situaties’, zei de president.
Dit jaar is voor de Nationale Bloedbank en het Surinaamse Rode Kruis een bijzonder jaar, zegt Marja Naarendorp, voorzitter van het bestuur. Binnenkort wordt het compleet gerenoveerde gebouw door Staatsolie overgedragen. Dit project is door Staatsolie gefinancierd.
Widjai Ganesh
 

error: Kopiëren mag niet!