Duitse oliemaatschappij nieuwe partner offshore Blok 52

De Duitse oliemaatschappij RWE DEA heeft een belang van 40% verworven in offshore Blok 52, waarvoor Staatsolie en het Maleisische Petronas op 26 april 2013 een productiedelingscontract hebben gesloten. RWE heeft onder meer belangen in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Denemarken, Egypte, Algerije en Trinidad. Ze is overtuigd van het aardoliepotentieel in ons offshore-gebied.
Blok 52 ligt op ongeveer 120 kilometer ten noordoosten van de kust in het Guyana-Suriname basin. De waterdiepte in dat gebied varieert tussen honderd en duizend meter. Petronas en haar partner RWE zullen conform de afspraken in het productiedelingscontract in fase 1 van de exploratieperiode ruim US$ 25 miljoen investeren in Blok 52. Gedurende deze exploratiefase zal er tenminste een exploratieput worden geboord en driedimensionale (3D) seismische data worden verzameld.
RWE is een internationaal in Hamburg, Duitsland, gevestigd bedrijf dat zich vooral richt op exploratie en productie van gas en aardolie. De maatschappij is sedert 2011 actief in deze regio toen het zich inkocht in het NCMA2 offshore-gebied van Trinidad & Tobago. Het bedrijf laat optekenen dat zij ook de mogelijkheden bekijkt om mee te doen aan de Internationale Bidding Round 2013, die thans in Suriname en Trinidad gaande is.
 

error: Kopiëren mag niet!