Aanname Wet Spaar- en stabilisatiefonds historisch moment voor Parmessar

De regering is gisteren bij monde van minister Adelien Wijnerman van Financiën in eerste ronde bij de behandeling van de Wet Spaar- en Stabiliteitsfonds aan het woord geweest. De vergadering is tentatief verdaagd naar aanstaande donderdag. Rabin Parmessar, voorzitter van commissie van rapporteurs van de Wet Spaar- en Stabiliteitsfonds, geeft aan dat Suriname uit de mijnbouw heel wat inkomsten binnenkrijgt, maar dat die nogal fluctueert. Hij geeft aan dat de gedachte van deze wet is dat wij als land ook wat opzij leggen voor eventuele moeilijke tijden, indien die er ooit mogen komen. Echter zegt hij dat het zichtbaar is dat het steeds beter en beter wordt in dit land, hierbij verwijzend naar de twee goudovereenkomsten. Ook heeft het land volgens hem grote landbouwpotentie. Er zijn indicaties en analyses, die uitwijzen dat er over ongeveer 15 jaren voedsel schaarser wordt. Het is nu reeds merkbaar dat voedsel schaarser wordt. Suriname heeft de potentie en de uitdaging ligt daar om de economie te difercificeren en andere sectoren ook aan te pakken, waarbij het stabilisatiefonds van groot belang kan zijn. Parmessar meent dat de aanname van de wet een historisch gebeuren zal zijn voor Suriname. ‘Dat hebben wij nooit eerder gehad en het is een goede stap die wij maken.’
 

error: Kopiëren mag niet!