Verfraaiing Veerplein laat op zich wachten

De verfraaiing van het veerplein in Commewijne laat op zich wachten. De ex-minister van Openbare Werken, Ramon Abrahams, had vorig jaar in december groots aangekondigd dat het veerplein een toeristische trekpleister zou worden. In het eerste kwartaal van dit jaar zou er reeds aan aanvang worden gemaakt met de eerste werkzaamheden, echter zijn er geen werkzaamheden waar te nemen op het veerplein. Het verfraaiingsproject zou in drie fasen worden uitgevoerd. In de eerste fase zou er in het midden van het veerplein een busterminal worden gebouwd. Ook zouden er bloemen en bomen worden geplant. In de tweede fase zou er gewerkt worden aan de parkeergelegenheid, nadat er een evaluatie zou zijn gemaakt van de eerste fase.
In de derde fase zou zelfs de SMS veerdienst nieuw leven ingeblazen worden. Ook deze fase zou afhankelijk zijn van een evaluatie en de daartoe benodigde middelen. Het ministerie zou volgens Ernesto Kemble, consultant van VIP Consultancy, die vorig jaar een presentatie hield op het commissariaat van districtscommissaris Ingrid Karta-Bink, alleen middelen hebben vrijgemaakt voor de eerste fase. VIP Consultancy moest een studie maken van al deze plannen van het ministerie. Het is onduidelijk in welke fase deze plannen zich bevinden en of de verfraaiing nog zal komen.
In een reactie zegt districtscommissaris Ingrid Karta Bink dat in februari er weer een gesprek zou komen met de consultant. ‘Toen was fase 1 al in de uitvoering. In juli zou men starten met fase 2. Dat is ons gezegd tijdens de presentatie vorig jaar, maar de consultant is niet geweest. Ik hoop dat het ontwerp nog in tact is en de middelen hiervoor niet een andere bestemming hebben gehad. Het veerplein moet verfraaid worden. Het is de visitekaart van Commewijne en elke ondernemer wilt zijn bijdrage leveren aan het mooier maken van het veerplein’, aldus Karta Bink.
Seshma Bissesar
 

error: Kopiëren mag niet!