Stappentoernooi Schaakbond succesvol

De Surinaamse Schaakbond heeft afgelopen zondag met succes het stappentoernooi georganiseerd. Aan dit toernooi hebben ruim 100 personen deelgenomen. Het stappentoernooi is een toernooi voor in het bijzonder de pupillen, die het niveau hebben van stap 1 tot en met stap 3. De grote participatie van de pupillen en de medewerking die de ouders hebben verleend voor een vlot verloop van de wedstrijdadministratie, hebben geresulteerd tot een succesvol toernooi. De deelnemers werden in verschillende poules ingedeeld op basis van hun niveau. Bij stap 1 werd er in zeskampen gespeeld en in stap 2 was er 1 achtkamp en de resterende poules waren zeskampen. Stap 3 werd volgens het Zwitsers systeem afgewerkt. De top 3 van elke poule kwam in aanmerking voor een prijs. Het is wederom gebleken dat de nieuwe schaakverenigingen op dreef zijn. Combinatie schaakvereniging Welgelegen leverde het grootste aantal deelnemers. De jongste schaakvereniging Free First Move vaardigde 16 spelers af, waarvan 14 spelers een prijs wisten te bemachtigen. Na het stappentoernooi vond de diploma-uitreiking plaats van de schaakexamens die op 20 april werd afgenomen. In totaal zijn er 128 examens afgenomen waarvan 104 de eindstreep hebben gehaald. Ten slotte vond de prijsuitreiking plaats van het onlangs gehouden Nationale schaakkampioenschappen en sterrentoernooi. Het volgend toernooi dat georganiseerd zal worden door de Surinaamse schaakbond is de Interclub aspirantenklasse. Deze zal in het weekend van 22 juni worden gehouden.
 

error: Kopiëren mag niet!