Hok stuurt onvolledige namenlijst concessiehouders naar president

De minister van Natuurlijke Hulpbronnen, Jim Hok, heeft een onvolledige namenlijst van concessiehouders gestuurd voor president Desire Bouterse. Tijdens de behandeling van de wet Spaar-en Stabiliteitsfonds gisteren in DNA reageerden verschillende parlementariërs verbaasd en verontwaardigd hierop. De minister stuurde in eerste instantie een andere versie voor de president. Hierna stuurde hij een tweede gecorrigeerde versie met enkele wijzigingen. Nu blijkt dat de tweede versie ook niet de juiste is. Zo zouden er meer mensen concessie hebben gehad dan aangegeven op de tweede lijst. De minister zou met opzet de namen hebben weggehaald. Ook zouden de personen die wel op de lijst staan, meerdere concessies hebben verkregen dan aangegeven.
Verschillende DNA-leden reageerde verontwaardigd op de mededeling. In een interview met Dagblad Suriname zegt NPS-parlementariër Arthur Tjin-A-Tsoi dat hij ook begrepen heeft dat de tweede lijst onvolledig is. Hij zegt dat op 20 mei de eerste versie werd aangeleverd, waarna tijdens een andere vergadering een tweede versie werd gestuurd. ‘En daarna hoorde ik weer dat de lijst onvolledig was en dat de president niet tevreden is met de gang van zaken met betrekking tot het handelen van de minister van Natuurlijke Hulpbronnen. Anders was die 600.000 hectare van een van de voorzitters van het onderhandelingsteams van beide gouddeals ook niet teruggedraaid. Eerst was er niets aan de hand. Nu het teruggedraaid is, betekent het dat er wel wat aan de hand is’, aldus Tjin-A-Tsoi.
Nieuw Suriname-parlementariër Harish Monorath is verontwaardigd dat de minister een onvolledige lijst heeft opgestuurd naar DNA. Hij zegt dat er continue delen van de regering bezig zijn met het roven van het land en nota bene dit ook geheim trachten te houden. Volgens hem heeft de regering totaal gefaald als het aankomt op het vraagstuk van gronden.
 

error: Kopiëren mag niet!