Dienst Watervoorziening plaatst bredere buizen in Commewijne

De Dienst Watervoorziening van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen zal komende zondag starten de bestaande waterleidingbuizen in Meerzorg te vervangen met bredere. Dat zegt districtscommissaris Ingrid Karta-Bink in gesprek met Dagblad Suriname. Het ministerie van Openbare Werken, die aan de verbreding van de Oost West-verbinding werkt, zal op deze hoogte werkzaamheden verrichten. De Dienst Watervoorziening maakt van deze gelegenheid gebruik om gelijk de waterleidingbuizen te vervangen, zodat de toevoer van kraanwater gemakkelijker wordt naar de verschillende huishoudens. Ook zullen de NV Energiebedrijven Suriname en Telesur gelijk hun kabels verzetten. De districtscommissaris zegt dat op deze dag er een wegomlegging zal plaatsvinden. ‘Waar het huidige pompstation is tot de kruising, de afslag naar Nieuw-Amsterdam zal de weg afgesloten worden van zeven uur in de ochtend tot zes uur in de middag. Dit tracé is dan gesloten, maar er zal wel een korte wegomlegging zijn via de ingang van de Dienst Watervoorziening en achter de politiepost, zodat je weer op de weg kan komen’, aldus Karta-Bink. Ze zegt dat de huidige buizen van waterleiding te smal zijn en daarom vervangen moeten worden. De buis die vervangen zal worden, gaat richting Nieuw-Amsterdam.
 

error: Kopiëren mag niet!